Δινόλουτρο - Παραφινόλουτρο

 

 
 

Δινόλουτρο

 
Το Δινόλουτρο εντάσσεται στην Υδροθεραπεία.
Αυξάνει τη λεμφική και αιματική κυκλοφορία βοηθώντας στην απορρόφηση των οιδημάτων και των αιματωμάτων, βελτιώνοντας την κινητικότητα της άρθρωσης.

Επιπλέον, το δινόλουτρο αφορά στην ευεργετική, θεραπευτική και χαλαρωτική επίδραση του νερού.
Είναι ένα σύστημα θεραπείας υδρομασάζ με κάδο για άνω και κάτω άκρα.
 
 
 
Δινόλουτρο
 
 
 
 
 
 
 
Εφαρμόζεται κυρίως σε:
 
 
 
 
 
Διαστρέμματα
 
 
 
 
 
 
 
 
Ρήξεις συνδέσμων (π.χ. πρόσθιος σχιαστός)
 
 
 
 
 
 
 
 
Ρήξεις τενόντων (π.χ. αχίλλειος τένοντας)
 
 
 
 
 
 
 
 
Κατάγματα
 
 
 
 
 
 
 
 
Θλάσεις
 
 
 
 
 
 
 
 
Αρθρίτιδα
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Παραφινόλουτρο

 
Το παραφινόλουτρο είναι μια συσκευή θέρμανσης της παραφίνης με την οποία επιτυγχάνεται αύξηση της θερμοκρασίας επιφανειακά.
Εφαρμόζεται κυρίως στα άκρα χείρα και άκρο πόδα, όπου ο ασθενής βυθίζει το μέλος του μέσα στην υγρή παραφίνη και όταν το βγάζει, η παραφίνη στεγνώνει δημιουργώντας ένα <<γάντι>> το οποίο εγκλωβίζει την θερμότητα.

Το παραφινόλουτρο χρησιμοποιείται σε υποξείες και χρόνιες αρθροπάθειες. Η χρήση του αντενδείκνυται σε ανοιχτά τραύματα και μολύνσεις του δέρματος, σε αγγειοπάθειες και σε οξείες φλεγμονές.
 
 
 
 
 
 
Θεραπεία με Παραφίνη:
 
  • Αποτελεσματική θεραπεία για μυοχάλαση.
  • Για θεραπεία χεριών, τοποθετούνται μέσα στη συσκευή και καλύπτονται από ένα στρώμα ζεστής παραφίνης, στη συνέχεια τοποθετούνται μέσα σε γάντια μιας χρήσης και μετά σε ειδικά βαμβακερά γάντια.
  • Το περίβλημα παραφίνης (κερί) διατηρεί την υγρασία του δέρματος και έτσι προκαλείται εφίδρωση και ανοίγουν οι πόροι του δέρματος.
 
 
 
 
 
  • Πριν και μετά την εφαρμογή της θεραπείας μπορεί να τοποθετηθούν στο χέρι φαρμακευτικές ουσίες (υγρή μορφή ή κρεμώδης) είτε άλλες, κοσμητικής ιατρικής όπως, αιθέρια έλαια, όπου η διάνοιξη των πόρων της επιδερμίδας καθιστά πιο αποτελεσματική τη διείσδυσή τους.

  • Ήδη από την πρώτη εφαρμογή η επιδερμίδα αποκτά λεία υφή και ελαστικότητα.